FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 17. ožujka

Autor: agrb
ZAGREB, 16. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 17. ožujka:

ZAGREB - Sjednica Savjeta za nacionalne manjine u Banskim dvorima. Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog Izvješća o utrošku sredstava osiguranih u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2010. za Savjet za nacionalne manjine te Prijedlog Odluke o rasporedu sredstava osiguranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2011. za Savjet za nacionalne manjine (10,30 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) održat će konferenciju za novinare na temu "Kako napraviti gospodarski zaokret - rješenja SDP-a". Na konferenciji će govoriti potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić i potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Slavko Linić (11 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Sindikat umirovljenika Hrvatske će na konferenciji za novinare govoriti o prijedlogu promjena Izbornog zakona upućen predsjedniku Republike i predsjednici Vlade RH (11 sati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2, dvorana 427, 4. kat).

ZAGREB - Na 29. Danima hrvatskih odvjetnika održat će se seminar na temu "Odvjetnici i pranje novca" koji zajednički organiziraju Hrvatska odvjetnička komora i Pariška odvjetnička komora. Prije početka seminara na istu temu održat će se i kratki briefing za novinare (9 sati, Hrvatska odvjetnička komora, Koturaška 53/II).

ZAGREB - U organizaciji magazina "Banka" i Instituta za javne financije, a u sklopu projekta Analiza mirovinskog sustava, održat će se okrugli stol "I umirovljenici traže posao". Na okruglom stolu bit će govora o angažmanu starijih osoba u svijetu rada, produženju radnog vijeka i stavovima poslodavaca o starijim radnicima, o tome potiču li neoporezive otpremnine prerano umirovljenje te o kontroverzama važećeg sustava oporezivanja mirovina (10 sati, Radnički dom, dvorana 518/5. kat, Trg kralja Petra Krešimira IV 2).

ZAGREB - Studentske udruge Financijski Klub i eSTUDENT, u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, organiziraju okrugli stol "Strategija suzbijanja korupcije u akademskoj zajednici". Riječ je o jednoj od aktivnosti studentskog projekta "Studenti protiv korupcije" kojemu je cilj poticanje studenata, predstavnika akademske zajednice i šire javnosti na razgovor o suzbijanju korupcije. Očekuje se sudjelovanje i predstavnika Sveučilišta u Zagrebu, Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Studentskog zbora, GONG-a. (19 sati, Studentski kulturni centar SKUC, Studentski dom Stjepan Radić, Jarunska 2)

SPLIT - U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), na 20. obljetnicu smrti Ane Roje, toj istaknutoj hrvatskog baletnoj umjetnici bit će otkrivena bista, donacija splitskog Rotary kluba i djelo akademskog kipara Joze Vrdoljaka. O Ani Roje, koja se rodila 1909. u Splitu, a školovala u Zagrebu i Londonu, govorit će, uz ostale, ravnateljica Baleta HNK Split Almira Osmanović, kazališni kritičar i povjesničar Tonči Šitin, a bistu će otkriti vršitelj dužnosti intendanta HNK Split Duško Mucalo i Ivan Urlić iz Rotary kluba (11 sati, HNK, Trg Gaje Bulata 1).

ZAGREB - U povodu završetka selekcije filmova za program konkurencije 20. Dana Hrvatskog filma, održat će se konferencija za novinare na kojoj će ovogodišnji program festivala predstaviti izbornici filmova Danilo Šerbedžija, Tomislav Čegir, Darko Kreč, Damir Čučić i Ilko Čulić te umjetnički savjetnik Dean Šoša, koordinator filmskog programa Davor Šišmanović i producent Ljubo Zdjelarević (12 sati, Teatar &TD, Savska 25).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Neven Leskovar

Popodne: Srebrenka Parlov

Navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙