FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Pasionska baština" od 9. do 20. travnja u Zagrebu

Autor: agrb
ZAGREB, 15. ožujka 2011. (Hina) - Koncertom i izložbom u Muzeju Mimara 9. travnja počinje "Pasionska baština", preduskrsna manifestacija koja ove godine slavi 20. obljetnicu, a u okviru koje će se do 20. travnja u Zagrebu održati više kulturno-umjetničkih programa, likovnih, glazbenih, književnih i folklornih priredbi na temu Kristove muke i uskrsnuća.

U "Mimari" će se otvoriti izložba "Muka i uskrsnuće kod suvremenih umjetnika Istre" te glazbeni program u kojem će studenti Muzičke akademije u Zagrebu svirati Dvoraka. Isti dan održat će se i koncert "Kajkavski korizmeni kipec" u Crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji, na kojem će nastupiti KUD-ovi "Kupljenovo", "Lipa", "Nova zora", "Orač", "Sloga" i orguljaš Tomislav Habulin.

Ovogodišnja "Pasionska baština" donosi desetak koncerata u zagrebačkim crkvama. Među njima su i koncerti Mješovitog zbora KUD-a "INA" koji će izvesti "Requiem" u Crkvi sv. Ante, Gudačkog komornog orkestra zagrebačke Muzičke akademije koji će u Crkvi sv. Katarine izvesti koncert "Molitva" s djelima više skladatelja, te ansambla narodnih plesova i pjesama "Lado" koji će u zagrebačkoj katedrali održati koncert "Muka gorka Gospodina"

U Gradskoj knjižnici otvorit će se izložba "Sveta Hrvatska", u Knjižnici "Marija Jurić Zagorka", izložba Marijana Glavnika "Muka - skulpture i reljefi", u Galeriji Zvonimir izložba "Slutnja proslavljenog tijela u svjetlu duhovnog", a u Staroj gradskoj vijećnici izložba studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti "Moj doživljaj muke".

Društvo hrvatskih književnika 20. travnja će biti domaćin književnog susreta "Lirika Velikog petka", posvećenog hrvatskim pjesnicima koji su stvarali na temu Muke i Uskrsnuća.

"Pasionska baština" u travnju i svibnju gostovat će i u drugim gradovima, među ostalim, "Lado" će nastupiti u Banja Luci, Slavonskom Brodu, Đakovu i Ogulinu, pučki pjevači i KUD-ovi sisačkoga Pokuplja i Posavine s korizmenim napjevima nastupit će u Sisku, pučki pjevači župa Neretvanskog dekanata u Dubrovniku, a Uskrsni koncert u Šestanovcu održat će Vokalni ansambl Angeluš.

(Hina) xagrb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙