FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarsko lutkarsko proljeće od 11. do 16. travnja

Autor: zdra
VUKOVAR, 6. travnja 2011.(Hina) - Na 16. vukovarskom lutkarskom proljeću, koje se ove godine održava od 11. do 16. travnja u 21 mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nastupit će 16 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Mađarske, najavljeno je na konferenciji za novinare organizatora te manifestacije.

Izvršni producent Vukovarskoga lutkarskog proljeća Himzo Nuhanović podsjetio je kako je riječ o nacionalnoj smotri lutkarskih kazališta Hrvatske te da će ukupno biti izvedeno 98 predstava. Osim u Vukovarsko-srijemskoj županiji, predstave će se izvoditi i u Orašju (BiH).

Vukovarsko lutkarsko proljeće svečano će se otvoriti 11. travnja u Iloku, a tog dana navečer u Vukovaru će se dodijeliti nagrade i priznanja.

Za doprinos umjetnosti hrvatskoga lutkarstva Povelja Vukovarskoga lutkarskog proljeća i Hrvatskog centra UNIMA bit će dodijeljena predsjedniku hrvatske UNIME Zvonku Festiniju, a za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva Zvjezdani Bučanin.

Po riječima ravnateljice Hrvatskoga doma u Vukovaru Ivanke Miličić, grad Vukovar bit će domaćin mnogih popratnih događaja. Tako će već 11. travnja u predvorju Hrvatskoga doma biti postavljena izložba "Šibenski festival djeteta - 50 godina festivala u Šibeniku".

Održat će se i Lutkarska radionica te seminar za odgajatelje i učitelje s temom "Nastajanje lutke". Lutkarska radionica bit će održana i u Iloku.

Ulaz je besplatan za sve predstave, osim za one koje se izvode u Vinkovcima.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙