FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Međunarodni kazališni festival Dioniz 2011.

Autor: sela
ĐAKOVO, 24. ožujka 2011. (Hina) - U Đakovu je večeras otvoren 4. Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz 2011. čije su prve priredbe počele u ponedjeljak, u Osijeku, a od jučer se dio njih - niz predstava, radionica i performancea, održava i u Đakovu.

Otvarajući Festival, gradonačelnik Zoran Vinković dobrodošlicu u Đakovo poželio je sudionicima s 10-tak umjetničkih akademija iz zemlje i svijeta, a riječ je o 150 studenata glume.

Ovogodišnji moto Festivala je «Igrom do grada» o čemu je uvodno na otvorenju govorio umjetnički voditelj Festivala Željko Vukmirica, dok je o značenju ovog događaja govorila ravnateljica Umjetničke akademije Osijek, Helena Sablić Tomić.

U Đakovu se Dionizom osjeti velika kulturna energija kojom zrači cijeli Festival, zamišljen kao razmjena umjetničke energije studenata umjrtničkih akademija i njihovih profesora, rekla je Sablić Tomić.

Otvorenju je prethodio performance na središnjim ulicama Đakova – 91-sekundni «Povjetarac» Maurica Kagela, a za 111 biciklista no u Đakovu ih se danas okupilo čak oko četiri stotine. U performanceu je sudjelovao i lipicanski dvopreg, kao i limena glazba. Nakon otvorenja održani su glumački i glazbeni te program posvećen vinu i medu.

Program Dioniza 2011. u Đakovu i Osijeku nastavlja se u petak i subotu, a bit će završen u nedjelju, 27. ožujka, u Arheološkom muzeju u Osijeku i to ponovno perfomanceom «Povjetarac».

(Hina) xsela ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙