FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: predstavljen prvi katolički katekizam za mlade

Autor: zjur
SPLIT, 9. travnja 2011. (Hina) - Prvi katolički katekizam za mlade predstavljen je popodne u splitskom Nadbiskupijskom sjemeništu u sklopu "Dana kršćanske kulture.

U prepunoj velikoj dvorani sjemeništa na predstavljanju katekizama radnog naslova "Vjera na razumljiv i privlačan način" bio je i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji je mladima poručio da "uzmu taj kompas koji će ih voditi kroz život".

"Ovo je značajan dan za našu crkvu. Imamo čast da se i naš hrvatski jezik našao među desetak svjetskih na koliko će se prevesti taj katekizam koji je pisalo 50 mladih ljudi", rekao je nadbiskup, dodavši da je knjiga tečna i ima tehničku čitljivost.

Po njegovim riječima ona nam govori o vlastitoj sudbini jer dira svakoga od nas. "Katekizam je prikladan za svaku situaciju. Pisan je jezikom mladih, te nas sve zajedno povezuje unatoč bogatstvu i različitosti jezika. On je karta za hodočašće, atlas i kompas za put", rekao je nadbiskup Marin u obraćanju mladima.

To je prvi katolički katekizam za mlade koji vrijedi za cijelu Crkvu, a osobno ga je mladima preporučio Sveti Otac Benedikt XVI. Originalnog je i atraktivnog sadržaja, suvremen je izraz katoličke vjere, a u četiri poglavlja uključuje 527 pitanja i odgovora.

U knjizi su komentari i definicije ključnih pojmova, a navode se i dijelovi iz Biblije, te citati svetaca i ostalih duhovnih velikana. Prvi katolički katekizam za mlade na hrvatskom jeziku objavio je splitski Verbum.

(Hina) xzjur ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙