FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zajednica nezaposlenih pristupila umirovljeničkoj koaliciji

Autor: pgas
SPLIT, 17. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica Zajednice nezaposelnih (ZANE) Dina Novaković danas je u Splitu poptisala pristupnicu kojom ta zajednica stupa u koaliciju sa Strankom umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno (SUH-BUZ), Splitskom strankom umirovljenika (SSU) i Akcijom socijaldemokrata Hrvatske (ASH) radi zajedničkog nastupa na idućim parlamentarnim izborima, a sudjelovat će i na zajedničkom već najavljenu prosvjednom skupu 23. ožujka na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Dina Novaković je rekla kako je zajednica odlučila pristupiti "pokretu otpora" upravo u Splitu jer Splitsko-dalmatinska županija, kazala je, s više od 80.000 nezaposlenih, po tome prednjači u Hrvatskoj.

"Odlučili smo se aktivirati putem prosvjeda kako bismo pridonijeli promjeni ove vlasti i izabrali vlast koja će nam otvoriti nova radna mjesta", kazala je Novaković.

Predsjednik Splitske stranke umirovljenika Ratko Kovačić je izjavio kako je prosvjed 23. ožujka nužan jer, po njegovim riječima, "70 posto umirovljenika u Hrvatskoj živi na rubu gladi".

Predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić je rekao kako koalicija, kojoj je danas pristupila Zajednica nezaposlenih, poručuje "HDZ-u, koji je na vlasti, da oni koji su opljačkali Hrvatsku trebaju otići".

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙