FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski gradonačelnici posjetili Split

Autor: pgas
SPLIT, 23. ožujka 2011. (Hina) - Izaslanstvo u kojem je 14 makedonskih gradonačelnika i predstavnika institucija, koji su u Hrvatskoj u sklopu studijskog putovanja što ga je organizirala američka organizacija USAID - Projekt za lokalnu samoupravu, posjetilo je danas Split kako bi se upoznali s projektom izdavanja municipalnih obveznica u tom gradu.

Svrha posjeta bila je upoznavanje s projektom izdavanja municipalnih obveznica i objektima čiju je realizaciju grad Split tako financirao, priopćila je služba za informiranje splitske Gradske uprave.

Muncipalne obveznice su dužničke vrijednosnice koje izdaje lokalna vlast, a naziva ih se još lokalnim, gradskim i općinskim obveznicama.

Goste iz Makedonije pozdravio je zamjenik splitskoga gradonačelnika Jure Šundov.

O procesu izdavanja i rabljenja tih sredstava govorile su pročelnica gradskog Upravnog odjela za financije Ljiljana Vučetić i voditeljica Odsjeka za prihode i naplatu tražbina Olenka Dadić, a o projektima financiranja iz obveznica govorili su pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Pave Zaninović i pročelnik Službe za sport Mario Negotić, navodi se u priopćenju.

Makedonsko izaslanstvo s ravnateljem USAID-ova projekta za Makedoniju Gjorgijem Josifovim na čelu, nakon sastanka u zgradi Gradske uprave, obišlo je u pratnji domaćina neke objekte financirane izdavanjem municipalnih obveznica, poput Rive, nathodnika u Ulici Ruđera Boškovića, sportske dvorane Osnovne škole "Ravne njive" i Vukovarske ulice.

Tijekom boravka u Splitu makedonsko se izaslanstvo sastalo i s članovima Vijeća makedonske nacionalne manjine, stoji u priopćenju.

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙