FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Foley predao donaciju Hrvatskom savezu slijepih

Autor: tmar
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Američki veleposlanik James B. Foley uručio je danas donaciju Hrvatskom savezu slijepih koja se sastoji od elektroničkog povećala, te stotinjak zvučnih knjiga na engleskom za Hrvatsku knjižnicu za slijepe.

Povećalo je namijenjeno slijepim osobama s malim ostatkom vida i bit će instalirano u Edukacijsko rehabilitacijskom kampu slijepih u Premanturi gdje savez provodi razne svoje projekte, rekao je tajnik saveza Ivica Robić.

Dodao je da povećalo ima mogućnost uvećanja za 50 puta, kombinacije kontrasta i boja podloge i teksta , kameru za "hvatanje" tekstova na udaljenosti (školska ploča i sl.) i mogućnost priključka na računalo, prijenosno je i posebno pogodno za praktično slijepe studente i učenike.

Donirane zvučne knjige su iz područja beletristike a uz njih tu je i priručnik s praktičnim savjetima o pisanju molbi za zaposlenje što će sve biti na raspolaganju korisnicima knjižnice.

Donaciju vrijednu 4.200 američkih dolara primio je predsjednik Saveza Vojin Perić i ravnateljica knjižnice Sanja Frajtag.

Američki veleposlanik potom je obišao knjižnicu gdje se upoznao s načinom snimanja zvučnih knjiga te tiskanja knjiga i časopisa na brajici, kao i ekonomat Hrvatskog saveza slijepih u kojemu se slijepe osobe opskrbljuju tiflotehničkim pomagalima, rekao je u telefonskom razgovoru tajnik Hrvatskog saveza slijepih Ivica Robić.

(Hina) xmt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙