FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija sprječava ulazak prosvjednika na "Cvjetni"

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. travnja 2011. (Hina) - Aktivisti zelene akcije i Prava na grad pokušali su ući u stambeno-poslovni kompleks "Cvjetni" koji je danas službeno otvoren za posjetitelje, ali ih je u tome spriječila interventna policija.

Policija je pozvala prosvjednike da se povuku 10 metara u nazad, na mjesto gdje su prijavili javno okupljanje, kako bi oslobodili ulaz u "Cvjetni" za posjetitelje.

Prosvjednici, njih nekoliko stotina, okupili su se u 11 sati u Varšavskoj ulici te su u mirnoj povorci, uz bubnjanje i noseći transparente, krenuli na Cvjetni trg, a potom u Varšavsku ulicu, pred ulazno-izlaznu rampu za garažu kompleksa "Cvjetni", a potom opet na Cvjetni trg.

S prozora zgrade pored "Cvjetnog" aktivisti su spustili transparent na kojem crvenim slovima piše 'Totalna prevara'.

Ulazak prosvjednika u kompleks "Cvjetni" na Cvjetnom trgu sprječava interventna policija, prosvjednici izvikuju poruke 'Javni prostor', 'Lopovi, jadni ste, sklonite policiju', 'Mito i korupcija', a na transparentima nose poruke 'Republic of coruption', 'Gdje si sada, Bajiću?'.

"Ako je ovo ulica, kako kaže Horvatinčić, onda možemo u nju ući", poručio je preko megafona predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙