FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed počeo na Cvjetnom pa šetnja do Kameskog

Autor: mvra
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Još jedno prosvjedno okupljanje počelo je danas u 18 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu odakle su nezadovoljni građani koji traže raspisivanje izbora krenuli u prosvjed šetnjom gradom.

Na Cvjetnom trgu okupilo se 500-tinjak građana. Dok su se za mikrofonom još izmjenjivali govornici, formirala se prosvjedna povorka i krenula u šetnju. Povorci su se ubrzo pridružili brojni građani tako da se broj sudionika po novinarskoj prosvjedi popeo na nekoliko tisuća.

Za razliku od prijašnjih prosvjeda, kad su građani prvo posjećivali Radićevu ulicu nadomak Markova trga, ovaj put su krenuli na Trg Franje Tuđmana gdje se nalazi Tvornica tekstila u stečaju Kamensko, čije su se bivše radnice priključile prosvjedu i predvodile kolonu.

Jedna od radnica Kamenskog izjavila je novinarima uoči prosvjeda da je za njih kasno, ali da moraju gledati svoju djecu, unučad i mlade. "Donijele smo odluku da smo od danas svakog trenutka uz hrvatski narod na ulici", rekla je na Cvjetnom trgu okupljenima jedna od radnica.

Građani uzvikuju parole "Svi na ulice", a neki od njih nose transparente s natpisima "Direktna demokracija - dolje Vlada!, dolje Sabor!, Unija? Ne hvala", "Ne trebaju nam lideri da bismo odlučivali - direktna demokracija", "Sretan ti 8. mart Jadranka", "Vratite pare koje ste ukrali",, "HEP, vode, šume, zdravstvo, obrazovanje...- protiv prvatizacije, protiv kapitalizma i EU", a radnice Kamenskog nose štapove na koje su objesile gaće. Pred tvornicom su prosvjednici uzvikivali "Jaco odlazi!"

Prosvjednici su nakon Kamenskog nastvili šetnju po gradu.

Po novinarskim zapažanjima prosvjed protječe bez incidenata.

(Hina) xmvra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙