FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za obranu usvojio izvješće o sudjelovanju OSRH u Afganistanu

Autor: aspa
ZAGREB, 7. travnja 2011.(Hina) - Odbor za obranu Hrvatskog sabora prihvatio je na današnjoj sjednici izvješće o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH (OSRH) u NATO-voj mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu za razdoblje od rujna 2009. do kolovoza 2010.

Ministar obrane Davor Božinović rekao je predstavljajući izvješće da su sve zadaće uspješno obavljene bez žrtava uz nekoliko manjih incidenata od kojih je navjeći onaj kada je nekoliko naših vojnika odbilo zapovjed.

Naglasio je da je trend djelovanja naših snaga u skladu s NATO-vom strategijom obučavanja i osposobljavanja afganistanskih snaga sigurnosti za samostalno djelovanje. Naši vojnici u Afganistanu ne sudjeluju u borbenim djelovanjima, ali su izloženi riziku jer je cijeli Afganistan opasna zona, istaknuo je ministar. Dodao je da naše snage u Afganistanu očekuju i provedbu američke donacije lakih oklopnih vozila koje će naše snage dodatno zaštiti.

Članovi Odbora u raspravi podržali su izvješće, a predsjednik Odbora Boris Šprem zauzeo se i za što bolje informiranje članova Odbora o stanju na terenu u Afganistanu jer, kako je rekao, nema potrebe da se bilo što iskriva.

Ministar obrane Božinović složio se sa Špremom dodavši da se vide pomaci u izvješćivanju i kao primjer naveo jučerašnji napad na konvoj afganistanske vojske u kojem su bili i pripadnici naših OS koji su neozlijeđeni. Reagirali smo odmah nakon provjere u najkraćem roku, istaknuo je Božinović.

(Hina) xaš yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙