FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 6. travnja 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U prvom susretu polufinala hrvatskog nogometnog Kupa Dinamo je na stadionu Maksimir pred 500-tinjak gledatelja pobijedio Slaven Belupo 4:1 i načinio veliki korak prema svom 15. finalu ovog natjecanja. Golove za "Modre" postigli su Sammir (6-11m), Sylvestr (9), Badelj (22-11m) i Tomečak (88), dok je strijelac za goste bio Benko (35). U drugom polufinalnom dvoboju Cibalija je u utorak u Vinkovcima svladala Varaždin 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Dino Kresinger u 31. minuti. Uzvratni susreti na rasporedu su 20. travnja.

PARIZ - Francuska tenisačica Marion Bartoli ispala je iz Fed kup reprezentacije zbog svog oca. Naime, najbolja francuska tenisačica želi da je i u reprezentaciji vodi njezin otac Walter, što izbornik Nicolas Escude nije dozvolio pa je 12. igračicu svijeta brisao s popisa kandidatkinja za dvoboj protiv Španjolske. Francuski kapetan je pozvao četiri tenisačice - Alizu Cornet, Mathildu Johansson, Virginiu Razzano i Aravanu Rezai. Španjolsko - francuski dvoboj za ostanak u Svjetskoj skupini Fed kupa na rasporedu je 16. i 17. travnja.

PARIZ - Bivši svjetski prvak u formuli 1 Finac Kimi Raikkonen (32) nakon relija okušat će se i u američkoj seriji Nascar. Raikkonen je potpisao ugovor za ekipu Kyle Busch Motorsports, a 20. svibnja će debitirati u Camping World Truck Series, što je treći najpopularniji autosport u SAD. Za sada je potpisao ugovor na pet utrka uz mogućnost nastavka suradnje. Raikkönen je 2007. godine osvojio naslov svjetskog prvaka u formuli 1 vozeći za Ferrari. Formulu 1 je napustio 2008. godine, a posljednje dvije godine je nastupao u svjetskom prvenstvu u reliju. Prvo za Tommi Mäkinen Racing, a potom i za Citroën Junior Team.

LONDON - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) potvrdio je šest novih disciplina na zimskim olimpijskim igrama koje će se 2014. održati u ruskom Sočiju. Na program ZOI uvršteni su ženski skijaški skokovi, mješovite štafete u biatlonu, ekipna nadmetanja u sanjkanju i umjetničkom klizanju, te ski half-pipe u muškoj i ženskoj konkurenciji. MOO je do sada dva puta odbio prijedlog da se ženski ski skokovi uvrste u olimpijsku obitelj i to zbog nedovoljnog broja natjecateljica, no ovoga puta je upalio 'zeleno svjetlo'. Na čekanju je ostalo još nekoliko disciplina kao što su ekipno natjecanje u alpskom skijanju, te nekoliko disciplina u snowboardu.

SPLIT - Izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i čelnici Hajduka na današnjem su sastanku u Splitu dogovorili da će se utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Gruzije 3. lipnja ove godine odigrati na Poljudu te da će ubuduće u službenim utakmicama hrvatske reprezentacije Poljud i Maksimir biti ravnopravno tretirani što nije bio slučaj u proteklih 14 godina jer u tom razdoblju na Poljudu nije odigrana nijedna službena utakmica naše nogometne reprezentacije. "Drago mi je što smo se dogovorili da će Poljud i Maksimir ubuduće biti ravnopravno tretirani, a to znači da će se osim utakmice protiv Gruzije 3. lipnja ove godine, u idućem kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo dvije bitne utakmice odigrati u Splitu", izjavio je predsjednik Hajduka Josip Grbić nakon današnjeg sastanka s izaslanstvom HNS-a kojeg je predvodio glavni tajnik Zorislav Srebirć a u njemu su još bili i izbornik nogometne reprezentacije Slaven Bilić te Aljoša Asanović.

LONDON - Belgijanac Christopher de Kepper novi je glavni tajnik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), a na toj dužnosti će zamijeniti Švicarca Ursa Lacottea, koji je prošli tjedna odstupio zbog zdravstvenih problema. De Keppera (47) su danas u Londonu kao novog glavnog tajnika potvrdili članovi MOO-a, a dosad je obavljao dužnost šefa kabineta predsjednika MOO-a Jacquesa Roggea, koji je također Belgijanac. De Kepper je po profesiji pravnik, a do dolaska u MOO 2002. godine radio je u Europskoj komisiji u Bruxellesu.

ZAGREB - Natko Zrnčić Dim pobijedio je na FIS slalomu u austrijskom Hochkaru, dok je mladi Filip Zubčić osvojio četvrto mjesto. Zrnčić Dim je uvjerljivo pobijedio u slalomskoj utrci, koja je održana u iznimno lošim vremenskim uvjetima s kišom i jakim vjetrom na skijalištu koje se nalazi 150 kilometara od Beča. Zubčić je u Hochkaru osvojio četvrto mjesto s zaostatkom od 1.15 sekundi za reprezentativnim kolegom, Sebastian Brigović je bio 12. (+2.51), a Tin Široki 14. s 2.54 sekundi sporijim vremenom od Natka.

NEW YORK - Južna Koreja je potvrdila da će njihova jedrilica po prvi puta u povijesti nastupiti na jedriličarskom Americas Cupu, najstarijem sportskom natjecanju na svijetu čije će 34. izdanje biti u rujnu 2013. godine na moru ispred San Francisca. Nakon Japana (1992) i Kine (2007) Južna Koreja će biti treća azijska zemlja koja će poslati svoju jedrilicu na najveće jedriličarsko natjecanje, koje je započelo još 1851. na britanskom otoku Wight. O južnokorejskom brodu i posadi se zasad vrlo malo zna, osim da će se zvati "White Tiger". Južna Koreja je zasad deveti izazivač jer su se za natjecanje službeno prijavila dva talijanska broda Mascalzone Latino i Venezia, potom švedski Artemis Racing, novozelandski Team New Zealand, Team Australia, francuski krstaši Aleph-Equipe i Energy Team, te posada iz Kine. Organizatori najavljuju i prijavu trećeg francuskog broda, te još četiri ekipe, o kojima se zasad ne zna ništa. Naslov pobjednika Americas Cupa branit će američka jedrilica Oracle, vlasništvo milijardera Larrya Ellisona, koji je lani u borbi za naslov u španjolskoj Valenciji porazio branitelja švicarski Alinghi, te tako stekao pravo domaćinstva u San Franciscu. Oracle se neće natjecati do finala, u kojem će se boriti za naslov s najboljom jedrilicom regate izazivača. Pravila su za 34. izdanje Americas Cupa konačno ujednačena, pa će se svi natjecati na istoj klasi jedrilica, koje će biti dvotrupci (katamarani) dužine do 22 metra.

BUENOS AIRES - Južnoamerička nogometna konfederacija (CONMEBOL) uputila je službeni poziv svjetskim prvacima Španjolcima za nastup na Južnoameričkom prvenstvu Copa America, koje će se od 1. do 24. srpnja održati u Argentini. Copa America je jedino kontinentalno nogometno prvenstvo na kojem s pozivnicom nastupaju i reprezentacije s drugih kontinenata, a za ovogodišnje je izdanje CONMEBOL prvotno pozvao Japan, koji je naknadno odustao zbog katastrofalnog potresa u njihovoj zemlji. "Do 29. travnja moramo znati koja će reprezentacija zamijeniti Japan, a naša najveća želja je Španjolska. Ukoliko svjetski prvaci ne prihvate poziv, uskočit će Kostarika ili Kanada", kazao je predstavnik CONMEBOL Nestor Benitez. Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Angel Maria Villar kazao je kako će se o pozivu za Copa America izjasniti na Izvršnom odboru, a ako Španjolci prihvate poziv, bit će to njihovo prvo sudjelovanje. Kostarika je već prihvatila nastup, a i Kanađani su načelno pristali. Na Copa Americi će nastupiti 12 zemalja, a osim domaćina Argentine, tu su branitelj naslova Brazil, Bolivija, Čile, Kolumbija, Ekvadora, Paragvaj, Peru, Urugvaj, Venezuela, te Meksiko, koji je također dobio pozivnicu.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙