FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Commerzbank do lipnja državi vraća 14,3 milijarde eura

Autor: gvla
FRANKFURT, 6. travnja 2011. (Hina/AFP) - Druga po veličini njemačka banka Commerzbank priopćila je u srijedu da planira do lipnja vratiti vladi 14,3 milijarde eura državne pomoći koja ju je na vrhuncu financijske krize 2009. spasila od propasti.

Banka planira prikupiti 11 milijardi eura dokapitalizacijom, dok će 3,27 milijardi eura biti namaknuto iz viška regulatornog kapitala.

Ostatak vladinog 'tihog udjela' ukupne vrijednosti 16,2 milijarde eura banka će otkupiti najkasnije do 2014., služeći se pritom ponajprije viškom regulatornog kapitala, tvrde u Commerzbanku.

Međutim, vladin državni fond za stabilizaciju bankovnog sektora (SoFFin) zadržat će udio u banci od 25 posto plus jedna dionica a dio tihog udjela, koji isključuje glasačka prava, pretvorit će u dionice.

"Commerzbank planira otkupiti oko 14,3 milijarde eura od ukupno 16,2 milijarde eura 'tihog udjela' u rukama SoFFin-a", stoji u bančinom priopćenju.

Vrijednost dionica Commerzbanka snažno je poskočila jutros na burzi, iako je plan o vraćanju pomoći najavila još u veljači.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙