FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Performansa za sjećanje na Antonija Gotovca Lauera

Autor: mbur
SPLIT, 29. ožujka 2011. (Hina) - Performansa Vlaste Delimar i Milana Božića pod nazivom "Apsolutni umjetnik (sjećanje i osjećaj) Antonio Gotovac Lauer" izvest će se u petak, 1. travnja, točno u podne u splitskoj Galeriji MKC-a u Domu mladih.

Riječ je o trećoj performansi u sklopu projekta koji obuhvaća izvedbu akcija i performansi u više gradova Hrvatske u kojima je pokojni Gotovac djelovao (Zagreb, Rijeka, Koprivnica, Split i Dubrovnik), priopćila je danas Galerija MKC-a.

Nakon akcija u Hrvatskoj, one će se nastaviti u Veneciji, Londonu i Parizu, gradovima u kojima su Delimar, Božić i Gotovac planirali zajedničke akcije. To su ujedno i mjesta u kojima je Gotovac za života radio. Nakon izvedenih akcija i performansa, svi materijali objavit će se u obliku knjige i filma.

"Kako nismo mogli preuzeti odgovornost da se brinemo za umjetničku ostavštinu koju nam je Antonio Gotovac Lauer za života ponudio, odlučili smo se nakon njegove smrti na projekt 'Apsolutni umjetnik (Sjećanje i osjećaj) Antonio Gotovac Lauer', koji ima intenciju da se njegov život i rad valorizira kroz prizmu drugog umjetnika", kažu o projektu Delimar i Božić.

(Hina) pp/xmb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙