FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani jazza u spomen dubrovačkom trubaduru Breškoviću

Autor: hspa
DUBROVNIK, 1. travnja 2011. (Hina) - Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba u spomen na nedavno preminulog svog dugogodišnjeg člana, Marka Breškovića organiziralo je u Dubrovniku "Dane jazza".

Marko Brešković dugogodišnji je poznati dubrovački glazbenik i član jednog od najpopularnijih hrvatskih sastava "Dubrovački trubaduri" a preminuo je prošle godine.

Kako je istaknula predsjednica Hrvatsko-austrijskog društva Dubrovnika, Branka Martinović-Vuković, organizacija ovih jazz koncerata nastavak je već započete suradnje Hrvatsko-austrijskog društva s Glazbenom akademijom u Grazu, posebno Odjelom za jazz glazbu na kojoj djeluje i prof. Karlheinz Miklin, a koji je s triom "Karlheinz Miklin Trio" sinoć održao koncert u Kazalištu Marina Držića.

Na istoj visokoškolskoj ustanovi u Grazu studiraju i dva mlada glazbenika iz Dubrovnika, Ivan Bonačić i Alan Polzer, koji djeluju u jazz sastavu "Blues figures", a koji je večeras nastupio u Kazalištu Marina Držića na koncertu u spomen na Marka Breškovića.

Dani jazza pridonjet će i jačanju jazz scene u Dubrovniku, navode organizatori.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙