FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vučurević: Baš dobro što su me uhitili

Autor: rmav
SARAJEVO, 4. travnja 2011.(Hina) - Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević izjavio je u ponedjeljak kako je "baš dobro" što je uhićen u Srbiji jer će imati priliku dokazati kako nije odgovoran za ratne zločine počinjene na području Dubrovnika.

U izjavi što ju je telefonom dao bosanskohercegovačkoj državnoj televiziji BHT 1, Vučurević je potvrdio kako je nakon uhićenja na graničnom prijelazu Mali Zvornik priveden istražnom sucu u Šapcu koji treba odlučiti o mogućem određivanju pritvora zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

"Nema problema, baš fino da raščistimo sve te stvari i razmrsimo te dubrovačke laži", kazao je Vučurević, dodajući kako su optužbe protiv njega "insinuirali srbomsrci".

"Imam se ja čime braniti", poručio je Vučurević.

Srpska demokratska stranka (SDS) čiji je Vučurević jedan od utemeljitelja zajedno s Radovanom Karadžićem, u ponedjeljak je zatražila da se ratnog načelnika Trebinja odmah pusti na slobodu.

U priopćenju te stranke stoji kako su stvarni ratni zločinci osobe poput hrvatskog branitelja Tihomira Purde i umirovljenog generala Armije BiH Jovana Divjaka koji je po srbijanskoj tjeralici uhićen u Beču.

SDS je zatražio od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da se odmah angažira kod srbijanskih vlasti kako bi se Vučurevića pustilo iz pritvora i spriječilo njegovo izručenje Hrvatskoj.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙