FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tromblon u Sinju traži ostavke državnih dužnosnika

Autor: rsin
SINJ, 18. ožujka 2011. (Hina) - Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata traži ostavke premijerke Jadranke Kosor, ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića i državnog tajnika Zorana Komara, kazao je danas na konferenciji za novinare u Sinju predsjednik udruge Petar Janjić Tromblon, usporedivši stanje u Hrvatskoj s meteorom koji je "napravio potop da se nećemo još 100 godina oporaviti".

Janjić kaže kako se branitelji osjećaju izdano, napušteno, ubijeno. "Moja Domovina nisu ni Komar, ni Ivić, ni Kosor. Moja Domovina je tlo gdje smo mi krv našu prolili, za opstojnost i teritorijalnost naše zemlje, da bi se i ustav i zakoni poštovali, a pogledajte ovo nakaradno stanje u našoj domovini", kazao je Janjić.

Dodao je kako mu je na sastanku 204. brigade u Bogdanovcima državni tajnik Komar kazao kako se predsjednica vlade Jadranka Kosor jako ljuti na njega, da to nije prijetnja, ali da pazim što govorim. Navodno je premijerka ljuta zbog 'upaljača s natpisom HDZ' koji je Janjić na braniteljskom prosvjedu u Splitu bacio na pod, rekao je, dodavši da mu je odgovorio: 'Neka se ona čuva jer nju je postavio veleizdajnik i kriminalac i na izborima će je smijeniti".

S konferencije za novinare u Sinju, kamo je došao zbog Vedrana Ivačića, pripadnika 4. gardijske brigade, oca devetero djece, kojemu udruga gradi kuću, poručio je kako prekidaju svaku suradnju s ministarstvom branitelja te da će se sami boriti za svoje članove i završiti kuću za Ivačićevu obitelj.

Ustvrdivši da je ministarstvo branitelja trebalo dati oko 270.000 kuna za gradnju te kuće, a nije dalo ni lipe, poručio je da od ministarstva više neće novac te da su branitelji iz svih dijelova Hrvatske spremni pomoći da se dovrši kuća za koju je grad dao teren, a udruga dio novca. Najavio je i humanitarni koncert na kojem bi nastupio Marko Perković Thomspon, Mate Bulić i Miroslav Škoro.

(Hina) xrsin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙