FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedna šetnja Zagrebom

Autor: mvra
ZAGREB, 6. ožujka 2011. (Hina) - Više tisuća prosvjednika uključilo se kasno popodne i večeras u Zagrebu u prosvjednu šetnju gradom, zahtijevajući od vlasti da što prije raspiše izbore.

Uz zvukove bubnjeva i indijanske pokliče prosvjednici uzvikuju "Hoćemo izbore", "Svi na ulice", "Jaco odlazi".

Građani su se okupili u 16 sati na Cvjetnom trgu a onda su u koloni otišli do Kamenitih vrata pored Markova trga, zatim preko Trga bana Jelačića do sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, a nakon toga do stana predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a Andrije Hebranga, u Babonićevoj ulici.

Nekoliko pripadnika interventne policije čuva pristup Hebrangovom domu, a prosvjednici su uzvikivali "Remetinec", "Javi se", "HDZ mafija", "HDZ odlazi", "Pinokio".

Prosvjednici su se potom uputili preko Kvaternikovog trga, Šubićevom, Držićevom u Vukovarsku ulicu, gdje će, kako se spominje među prosvjednicima, obići i zgradu MUP-a. Očekuje se da će nastaviti šetnju gradom

Ulicama kojima se kreće prosvjedna kolona, prekinut je promet. Prosvjed u kojem sudjeluje više tisuća osoba, prema novinarskim zapažanjima protječe bez incidenata.

(Hina) xmvra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙