FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen zagrebački prosvjed

Autor: mvra
ZAGREB, 23. ožujka 2011. (Hina) - Prosvjedna šetnja više tisuća nezadovoljnih građana koji zahtjevaju odlazak vlade završila je oko 21,30 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

U kilometarskoj šetnji gradom koja je počela oko 18,30 sati prosvjednici su prošli Kamenita vrata i došli nadomak Markova trga gdje ih je zaustavio policijski korodon, odakle su se spustili do središnjice HDZ-a, a potom i do redakcije Večernjeg lista u znak potpore novinarima Večernjeg lista koji su od danas u štrajku zbog ukidanja kolektivnog ugovora i smanjivanja materijalnih prava.

Na putu do Večernjeg lista prosvjedna se kolona zaustavila ispred japanskog Veleposlanstva kako bi još jednom minutom šutnje odala počast tisućama žrtva razornog potresa i tcunamija koji je pogodio tu zemlju.

Uz povike "Jaco odlazi" prosvjedna kolona upitila se prema muzeju Mimara, gdje je predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor nedavno podjelila članske iskaznice novim članovima mladeži HDZ-a.

Inicijativa građana pred Mimarom je pozvala prosvjednike i ostale građane da se u petak u 11 sati pridruže prosvjednoj koloni novinara Večernjeg lista od Hrvatskog novinarskog društva do redakcije "Večernjaka" na Slavonskoj aveniji.

Prosvjed je završen oko 21,30 na Cvjetnom trgu, a sljedeći je najavljen za subotu, 26. ožujka u 18 sati.

Prosvjednici su kao i obično na rutama kojima su prolazili blokirali promet.

Po policijskoj procjeni u prosvjedu je, na vrhuncu, sudjelovalo oko 800 prosvjednika. Prosvjed je prošao bez incidenata.

(Hina) xam ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙