FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin dobio rok za smjenu ministara iz upravnih odbora

Autor: mhaj
MOSKVA , 2. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev odredio je u subotu premijeru Vladimiru Putinu 1. srpanj kao rok za početak smjenjivanja ministara iz uprava državnih tvrtki, uljučujući i moćnoga Putinova zamjenika Igora Sečina.

Medvedevljev poziv Sečinu i ostalim Putinovim saveznicima da se odreknu mjesta u upravnim odborima državnih tvrtki pokrenuo je nagađanja o tomu da predsjednik izaziva svojeg mentora na odmjeraanje snaga prije predsjedničkih izbora koji će se održati u ožujku 2012.

Medvedev i Putin zajedno vladaju Rusijom otkad je Medvedev naslijedio Putina na mjestu predsjednika države 2008., no Putina veliki dio ruske javnosti i dalje doživljuje kao moćnijeg i utjecajnijeg političara u odnosu na Medvedeva.

Putin i Medvede najavili su da će zajedno odlučiti o tomu tko će se iduće godine kandidirati na predsjedničkim izborima. Analitičari imaju različita mišljenja o tomu koliko je ozbiljan jaz zamijećen među njima. Dio investitora i analitičara smatra da je razmimoilaženje u stavovia Putina i Medvedeva samo sofisticirana varka kako bi se stvorio dojam političkog natjecanja u zapravo vrlo strogo kontroliranom političkom sustavu.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙