FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

R. Tomašić: Lustrirati one koji su se ogriješili o Hrvatsku

Autor: vreb
KUTINA, 2. travnja 2011. (Hina) - HSP dr. Ante Starčević već je danas spreman za izbore, a stranka će se zalagati za lustraciju onih koji su se od 90-ih pa nadalje ogriješili o Hrvatsku bilo politički bilo da su je gospodarski uništili, izjavila je danas na konferenciji za novinare u Kutjevu predsjednica stranke Ruža Tomašić.

"Tražimo da se takvi ljudi maknu iz politike i da nemaju prostora ni pristupa u politici te da im se oduzme sve ono što su nezakonito stekli", rekla je Tomašić dodajući kako i u ove izbore HSP dr. Ante Starčević kreće čista obraza.

Tomašić smatra kako je krajnje vrijeme da se naprave promjene jer ako Hrvatska u EU uđe onakva kakva je sada vrlo brzo će Hrvati biti svoji ali na tuđem jer sadašnja je vlast dodvornička i današnji političari ne čitaju što potpisuju nego pitaju što još treba potpisati. Mora postojati, kaže Tomašić, granica ispod koje se ne može ići.

Na upit novinara hoće li "prekrajanje" izbornih jedinica odmoći njezinoj stranci Tomašić je istaknula kako HDZ toliko mešetari, te da bi bilo bolje da je četiri godine potrošio radeći za hrvatski narod pa onda ne bi pred izbore morao razmišljati na koji će način dobiti izbore. Što se nas tiče, rekla je Tomašić, mi ćemo dobro proći bez obzira kakvo bilo prekrajanje izbornih jedinica.

Na konferenciji osvrnula se i na iščekivanje presude Anti Gotovini i ostalim generalima. "Hrvatska nije ništa učinila za svoje generale. Kao prvo nije smjela dopustiti Haagu da ima nadzor na "Olujom" jer je to bila oslobodilačka akcija. Sudi se žrtvi a ne agresoru. Naši političari ne razmišljaju što će značiti ako generali budu osuđeni. Što se tiče posta i molitve to nikome nije odmoglo pa ni sada neće. HSP dr. Ante Starčević nije za prosvjede no ukoliko se Gotovina osudi pozvat ćemo Vladu da pusti sve hrvatske branitelje koji su u zatvorima, da se obustave svi procesi koji se vode protiv hrvatskih branitelja i povuče zakon o oprostu ili aboliciji. Jedino tako možemo dokazati da smo bili žrtve a ne agresori", rekla je Tomašić.

Na konferenciji za novinare o stanju u Hrvatskoj govorio je i Zvonko Bušić koji je također upozorio kako će eventualna presuda o krivnji generala biti velika tragedija za hrvatski narod. O pripremama za izbore i aktualnom stanju govorili su i zamjenik predsjednice Radoslav Galić te glavni tajnik stranke Pero Ćorić koji je ujedno najavio kako će HSP dr. Ante Starčević večeras u Kutjevu od 20 sati održati javnu tribinu.

(Hina) xvreb ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙