FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: vladin gospodarski program nakon godinu dana bez rezultata

Autor: ztes
VIROVITICA, 31. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik HSP-a Danijel Srb kritizirao je na konferenciji za novinare u Virovitici vladin program gospodarskog oporavka koji, kako je rekao, ni nakon godinu dana provedbe nije donio očekivane rezultate.

Srb je ocijjenio da je gospodarsko stanje u Hrvatskoj zabrinjavajuće jer i dalje imamo pad BDP-a za 1,5 posto, nezaposlenih je 30.000 više nego lani, pada industrijska proizvodnja, povećava se vanjski dug, a nelikvidnost je porasla više od 20 posto.

"Te su teme potpuno zasjenjene nekim manje važnim stvarima, a gospodarska stvarnost prihvaćena je kao trajno stanje. To Hrvatsku vodi u propast", istaknuo je, dodajući da Hrvatska treba novi ekonomski model jer sadašnji, koji kunu čvrsto veže za euro, potiče smanjenje konkurentnosti i izvoza te da pogoduje uvoznicima, a šteti izvoznicima.

Investicijski projekti koje vlada nudi ne omogućuju otvaranje novih radnih mjesta, osim u vrijeme izgradnje projekata, istaknuo je Srb te dodao da su Hrvatskoj najpotrebnija strana ulaganja u realni sektor koja će donijeti nova radna mjesta.

O vladinim investicijskim projektima govorio je i predsjednik HSP-ove podružnice u Orahovici Tomislav Matek, a napomenuo je kako nijedan kapitalni projekt u prvom kvartalu ove godine nije počeo u Slavoniji. Istaknuo je da vlast zanemaruje sve slavonske županije, a program gospodarskog oporavka nazvao je programom gospodarskog lutanja i iluzija.

Predsjednik virovitičko-podravskoga HSP-a Zvonimir Šimić upozorio je na poskupljenje vode u Virovitici za 10 posto što će taj grad, ustvrdio je, svrstati među one s najskupljom vodom u Hrvatskoj. Upozorio je i na povećanje poreza u Slatini zbog, kako je rekao, nepromišljenog zaduživanja Gradske uprave, dok je gotovo 30 posto Slatinjana nezaposleno.

HDZ-ova vlada, rekao je, obećala je da neće biti poskupljenja dok je na vlasti i da će uvijek imati razumijevanja za građane, a svojim postupcima pokazuje suprotno. "Zbog toga pozivam građane da dobro promisle kome će na izborima dati svoj glas", zaključio je Šimić.

Predsjednik HSP-a osvrnuo se i na promjene granica izbornih jedinica, za koje smatra da su u ovom trenutku nepotrebne.

Nepotrebno je praviti tolike probleme izvan Ustavom predviđenog roka, a ako se promjene i naprave, neka se primjenjuju od izbora 2015., rekao je Srb i zaključio da nikakva prekrajanja izbornih jedinica HDZ neće spasiti od izbornog poraza.

(Hina) xztes yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙