FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Republici Srpskoj više novca za povratnike

Autor: zkre
MOSTAR, 14. ožujka 2011. (Hina) - Vlasti Republike Srpske tvrde da u ovoj godini izdvajaju više novca za povratak Hrvata i obnovu njihovih domova, infrastrukture i crkvenih objekata u tome entitetu.

Kako je priopćilo ministarstvo za izbjeglice Republike Srpske, ministar Davor Čordaš iz HDZ-a BiH izvijestio je u ponedjeljak tijekom sastanka u Banjoj Luci predstavnike udruga hrvatskih povratnika da su značajna sredstva izdvojena za općine Brod, Derventu, Modriču i Vukosavlje.

Na sastanku je također istaknuto da će se u ovoj godini financirati još neki projekti obnove društvenih i crkvenih zgrada.

“Nailazi se na značajno veće razumijevanje vlade RS-a, koja putem resornog ministarstva pomaže doniranjem građevinskog materijala. Udruge se trude da se donirani materijal i druge vrsta pomoći što učinkovitije uporabe”, priopćeno je iz ministarstva za izbjegliceRS-a.

Ministar Čordaš istaknuo je da zahvaljujući radu udrugaa hrvatskih povratnika, Hrvati danas imaju tri predsjednika mjesnih zajednica i tri predsjednika općinskih vijeća u Republici Srpskoj.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙