FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija se priprema za imigrante iz sjeverne Afrike

Autor: akoz
RIM, 3. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Italija se priprema za mogući masovni dolazak imigranata koji bježe pred političkim nemirima u sjevernoj Africi, rekao je u četvrtak talijanski ministar nakon što se tijekom noći povećao broj ilegalnih useljenika iz Tunisa u Italiju.

Valovi stotina useljenika u Italiji koji bježe od nestabilnosti u sjevernoj Africi pojačali su se posljednjih dana nakon što su vremenske nepogode prošli tjedan obeshrabrivale useljenike da čamcima krenu prema Europi.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni rekao je da misija medicinske pomoći i pomoći u hrani Tunisu treba pomoći i rješavanju izbjegličke situacije u sjevernoj Africi ali i da se Italija već priprema za mogući nagli porast dolazaka imigranata.

"Imamo spreman plan B", rekao je Maroni na konferenciji za tisak. "Vlasti pripremaju plan za imigrante u slučaju da dođu".

Tijekom noći, nakon što je u srijedu došlo oko 500 imigranata, na talijanski otok Lampedusu pristigla su još tri broda s 160 useljenika .

Od svrgavanja predsjednika Zin el Abdina Bin Alija sredinom siječnja u Italiju je iz Tunisa došlo više od 6000 useljenika. Od izbijanja nasilja u Libiji u Tunis je izbjeglo više desetaka tisuća ljudi što je kapacitete Tunisa da im pruži pomoć dovelo do krajnjih granica.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙