FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji o trilaterali u Smederevu

Autor: Luka Fjamengo
LJUBLJANA, 2. travnja 2011.(Hina) - Susret čelnika Slovenije, Hrvatske i Srbija ima uz ostalo i simboličku poruku, piše u subotu u komentaru o susretu hrvatske premijerke Jadranke Kosor, slovenskog premijera Boruta Pahora i srbijanskog predsjednika Borisa Tadića U Smederevu mariborski list "Večer".

Regionalni čelnici većinu razgovora posvetili su gospodarskoj suradnji i stanju na južnom Mediteranu, ali njihov susret ima i veliku simboličnu poruku, piše list.

"Poruka smederevske trilaterale je simbolična: nakon napetosti koje je izazvao slučaj Purda lideri Hrvatske i Srbije ponovo su se rukovali zajedno sa slovenskim premijerom Pahorom, u nastojanju da osovina Ljubljana-Zagreb-Beograd želi djelovati na dobro svih, i to nakon 20 godina od raspada Jugoslavije, a to je vrijeme bilo obilježeno frustracijama i neispunjenim nadanjima o boljem životu", navodi mariborski list.

Slovenski mediji ističu da se "personalna trilaterala" učvršćuje kao već ustaljeni oblik regionalne suradnje, te da je važno što su Kosor, Pahor i Tadić međusobno podržali nastojanja svih država u regiji da napreduju u približavanju Europskoj uniji.

(Hina) xfl ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙