Kod povrća je tako lani najviše porasla proizvodnja mrkve, za 19 posto, na 12.999 tona. Mrkve je pritom za tržište proizvedeno 9.472 tone, a preostalo se odnosi na proizvodnju u povrtnjacima pretežno za vlastite potrebe.
Proizvodnja dinja lani je povećana šest posto, na 4.039 tona (3,5 tisuća tona za tržište), a salate (sve vrste) pet posto, na 8,2 tisuće tona (3.747 tona za tržište).
Podaci o proizvodnji voća pokazuju da je lani proizvedeno 106,8 tisuća tona jabuke, što je 14 posto više nego u godini ranije. U intenzivnoj proizvodnji za tržište proizvedeno je 89,1 tisuća tona tog voća, dok je u ekstenzivnim voćnjacima, pretežito za vlastite potrebe, proizvedeno 17,7 tisuće tona jabuka.
Proizvodnja mandarina povećana je za 48 posto, na 55,4 tisuće tona. Pritom je za tržište proizvedeno 55 tisuća tona, a za vlastite potrebe 486 tona.
Proizvodnja oraha povećana je 20 posto, na 8,6 tisuće tona. Porasla je i proizvodnja šljiva, za sedam posto, maslina za 17 posto te jagoda za jedan posto.
Proizvodnja grožđa povećana je jedan posto, na 207,7 tisuće tona, a riječ je o proizvodnji na 34 tisuće hektara.
Smanjenje priroda pak statistika bilježi kod kupusa bijelog, za 45 posto, rajčice, za 10 posto, lubenice za 52 posto, paprike za 48 posto, kruške, breskve i nektarine, za 12 posto, trešnje i višnje za 15 posto te marelice za 26 posto.