FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: Na slučaju Purda pale sve nadležne hrvatske institucije

Autor: tkol
ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) poručila je danas kako su na slučaju vukovarskog branitelja Tihomira Purde pale sve nadležne hrvatske institucije.

Predsjednik Republike u tom slučaju nije se ponašao državnički, kao osoba koja mora zaštititi svakog svog državljana, a isto tako i vlada i nadležna ministarstva, ocijenio je predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Dovođenje srbijanskih pravosudnih istražnih tijela da ovdje ispituju hrvatske branitelje je sa stajališta jedne suverene države posve neprihvatljivo, poručio je Srb.

"Srbija je odustala od progona Tihomira Purde zbog činjenice da nema nikakvih dokaza i zbog vlastite daljnje blamaže na tom slučaju", ocijenio je on dodavši kako Srbija i dalje zaoštrava politiku progona branitelja.

Hrvatska je napravila velik propust što je dopustila nadležnost institucija iz Srbije nad događajima koji su se događali na hrvatskom tlu, ocijenio je Srb dodavši kako "Jugoslavije više nema, a ako nema Jugoslavije nikakva srbijanska istražna tijela nemaju što istraživati događaje na hrvatskom tlu".

Hrvatska više ne može dopustiti odgađanje zahtjeva za procesuiranje odgovornih za postojanje logora u Srbiji u kojima su bila zatočena čak i djeca, poručio je čelnik HSP-a.

Jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda Željko Sačić rekao je kako ne vjeruje da bi Purda mirno došao doma da nije bilo prosvjeda. Vlada bi, po Sačićevim riječima, "pustila Purdu niz rijeku da to nije spriječio hrvatski narod".

HSP-ovci su zatražili i odštetu za obitelj Tihomira Purde, a Srb je rekao da ju "Hrvatska treba tražiti od Srbije ili u suprotnom - neka je sama isplati".

Srb je odbacio i medijske špekulacije kako počasni predsjednik te stranke Anto Đapić želi ponovno doći na čelo te stranke, rekavši kako je to "sadržajna glupost", s "perfidnim namjerama".

(Hina) xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙