FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP i udruge protiv koncerta Lepe Brene u Osijeku

Autor: vsik
OSIJEK,21. ožujka, 2011.(Hina) - Kod spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata danas su u Osijeku na konferenciji za novinare HSP i udruge proizišle iz Domovinskog rata izrazile nezadovoljstvo najavljenim koncertom Lepe Brene u Osijeku.

Predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je kako Osijek nije Šabac, a Osječko-baranjska županija Šumadija, dodavši kako je Lepa Brena "simbol agresije na ovim prostorima" te podsjetio kako se u najtežim danima za Hrvatsku slikala s četničkim obilježjima.

Najavljeni koncert ocijenio je kulturocidom te, pozvavši Osječane da ga bojkotiraju, izrazio nezadovoljstvo što su gradske vlasti izdale dozvolu za organizaciju i održavanje koncerta Lepe Brene u Osijeku.

Na koncert će doći "oni koji su u Domovinskom ratu napadali Osijek, a sada žive u okolici", izjavio je Srb.

Predsjednik Saveza uruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić smatra da "onaj tko dođe na koncert Lepe Brene, ne voli Hrvatsku". Istaknuo je kako će hosovci u subotu, 26. ožujka, na dan koncerta Lepe Brene u dvorani "Gradskom vrtu" doći ispred dvorane i "pjevati svoje pjesme". Stajat ćemo kod svih ulaza, "a oni koji budu htjeli u dvoranu, neka prolaze pored nas", rekao je, dodavši kako će se sigurno okupiti velik broj domoljuba.

Na konferenciji za novinare bili su i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, koji su zapalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a u rukama su držali plakate Lepe Brene u uniformi vojske Republike Srpske.

Na konferenciji za novinare, koja je nazvana i mirnim prosvjedom protiv najavljena koncerta Lepe Brene, bilo je roditelja koji su izgubili svoju djecu u Domovinskom ratu. Mara Ćurić još traži svoga sina Ivana i, kako je rekla, ne može shvatiti "tko je mogao u Osijek dovesti ženu koja se slikala sa srpskim zločincima". Posebno mi je žao, rekla je, "što je ovo vrijeme korizme pa nas koncert Lepe Brene još jače vrijeđa".

(Hina) xvsik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙