FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: najavljeni Dani srpske kulture u Istri

Autor: dspo
PULA, 31. ožujka 2011.(HINA) - Istarska županija bit će od 7. do 12. travnja domaćin ovogodišnjih Dana srpske kulture u Istri koji su ove godine posvećeni velikom književniku Ivi Andriću, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Po riječima predsjednika Vijeće srpske nacionalne manjine grada Pule Milana Rašule, Dani srpske kulture koji se ove godine održavaju treći put, a počeli su kao pilot-projekt Koordinacije srpskih zajednica i institucija u Istri, pokazuju da su prerasli u važan događaj u kulturnom i društvenom životu Pule i Istarskog poluotoka. Naime, osim u Puli, ove će se godine programi u sklopu Dana srpske kulture u Istri održavati u Labinu, Rovinju, Umagu i Raši.

"U Istri razvijamo ljudska prava, a upravo je naše bogatstvo multikulturalnost i višejezičnost", rekao je u ime Istarske županije pročelnik Odjela za kulturu Vladimir Torbica, pri čemu je izrazio zadovoljstvo što je ovogodišnja manifestacija, kako je rekao, posvećena "svjetskoj književnoj veličini".

Bogat program posvećen Ivi Andriću i 50. obljetnici dodjele Nobelove nagrade za roman "Na Drini ćuprija" održat će se u petak, 8. travnja, u pulskoj gimnaziji, gdje će se održati tribina u povodu Dana srpske kulture u Istri i izložba.

U Galeriji "Vincent od Kastva" istoga dana bit će otvorena izložba slika srpskih slikarica Dane Petkov, Dragane Tošić, Ane Babić i Olivere Štrbac.

Posebnost ovogodišnjih dana bit će revija suvremenoga srpskog filma, a u kinu "Valli" bit će prikazani filmovi "Doviđenja, kako ste" Borisa Mitića, "Medeni mesec" Gorana Paskaljevića, "Beli beli svet" Olega Novakovića, "Čekaj me, ja sigurno neću doći" Miroslava Momčilovića te "Besa" Srđana Karanovića. U športskim susretima sudjelovat će zajednice Srba iz Istre, Slovenije, Republike Srpske, BiH i Italije.

(Hina) xdspo yvkn

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙