FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciklus frankofonskog filma u kinu "Tuškanac"

Autor: agrb
ZAGREB, 4. ožujka 2011. (Hina) - Tijekom Mjeseca frankofonije u Hrvatskoj, u zagrebačkom kinu "Tuškanac" od 7. do 12. ožujka održat će se Tjedan frankofonskog filma, u okviru kojega će se prikazati noviji filmski uratci s francuskog govornog područja, iz Švicarske, Belgije, Kanade, Austrije, Rumunjske, Francuske i Grčke, izvijestilo je danas francusko Veleposlanstvo u Hrvatskoj.

Ciklus frankofonskog filma otvara švicarski film "Sačuvajmo privid" iz 2008., a slijede belgijski film "Nasmijana opatica" iz 2009. i kanadski "Neobuzdane strasti" iz 2009.

U četvrtak, 10. ožujka, održat će se i kratko predavanje o Gustavu Mahleru profesorice Marijane Pintarić, pod naslovom "Mahler- rezignirani rastanak" te performance plesne skupine Zagrebačkog kazališta mladih "Mahler i ... simfonija prirodi".

Prikazat će se još austrijski film "Mahler umjerenim korakom" iz 2008., rumunjski "Isprepleteni susreti" iz 2009., francuski "Jet lag" iz 2002. i grčki "Tri trenutka" iz 2008.

Ciklus organizira Hrvatski filmski savez u suradnji s veleposlanstvima Francuske, Švicarske, Belgije, Kanade, Austrije, Rumunjske i Grčke. Svi su filmovi prevedeni na hrvatski.

U Hrvatskoj se dani posvećeni francuskoj kulturi obilježavaju od 2001. godine.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙