FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora "Eurimagesa" hrvatskim filmovima i koprodukcijama

Autor: agrb
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Debitantski igrani film Igora Mirkovića "Noćni brodovi" dobio je na nedavnoj sjednici "Eurimagesa" novčanu potporu u visini 140.000 eura, dok je hrvatska manjinska koprodukcija "Parada" Srđana Dragojevića dobila 200.000 eura, izvijestio je danas Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

Scenarij za "Noćne brodove" napisali su Igor Mirković i Elvis Bošnjak, a glavne uloge odigrat će Ana Karić i Radko Polić. Producenti te hrvatsko-slovensko-srpske koprodukcije su hrvatski Studio dim, slovenski Bela film, srpski Delirium te HRT i RTV Slovenija.

Scenarij za "Paradu" napisao je Srđan Dragojević, a u glavnim ulogama pojavit će se Goran i Bojan Navojec, Dejan Aćimović, Ivica Zadro, Nikola Kojo i Mišo Samolov. Koproducenti filma su srpski Delirium, slovenski Forum, hrvatski Mainframe Production i makedonski Sektor Film Dooel.

Film "Noćni brodovi" kreću u snimanje u travnju ove godine, a snimanje filma "Parada" počelo je 17. ožujka u Bitoli, u Makedoniji. Snimanje će trajati do kraja svibnja, a nakon Makedonije snimat će se u Hrvatskoj, od 25. do 31. ožujka, te u Srbiji.

Oba filma sufinancirana su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Sjednica Upravnog odbora "Eurimagesa" održala se od 8. do 10. ožujka u Istanbulu, a za sufinanciranje je odabrano 16 europskih koprodukcija, među kojima i filmovi Marca Rothemunda, Andrzeja Jakimowskog i animatora Jacquesa-Remyja Girerda.

(Hina) pp/xagrb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙