FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thomas Cook s većim bukinzima za predstojeće ljeto

Autor: vmom
LONDON, 29. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Drugi najveći europski turoperator Thomas Cook izvijestio je o poboljšanim bukinzima za predstojeće ljeto u usporedbi s godinom ranije, što poglavito pripisuje njihovom snažnom rastu u Njemačkoj i sjevernoj Europi.

Snažan rast ljetnih bukinga na navedenim tržištima nadoknadio je slabije stanje po pitanju bukinga u matičnoj Britaniji, objavila je u utorak kompanija.

Kumulativni britanski bukinzi za ljeto 2011. veći su za jedan posto u usporedbi s godinom ranije, unatoč značajnom usporavanju rezervacija zbog nastavljenih gospodarskih neizvjesnosti.

Usporedbe radi, bukinzi u Njemačkoj porasli su za devet posto, a u sjevernoj Europi za 11 posto, objavio je nadalje Thomas Cook.

"Općenito gledano, poslovanje je dobro, s obzirom na poremećaje izazvane nemirima u Egiptu i Tunisu", kazao je izvršni direktor Manny Fontenla-Novoa.

U veljači je taj turoperator upozorio da će mu nemiri u Egiptu i Tunisu smanjiti dobit u drugom tromjesečju za oko 20 milijuna funta (32,05 milijuna dolara).

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙