FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na europskim burzama indeksi stagniraju

Autor: scvi
LONDON, 29. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama indeksi jutros stagniraju, a veće dobitke ostvaruje jedino automobilski sektor zbog skoka prodaje novih komercijalnih vozila u Europskoj uniji.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica do 9,30 sati bio je bez promjena, na 1.125 bodova.

Frankfurtski DAX trenutno je na dobitku 0,07 posto, a londonski FTSE 0,13 posto, dok je pariški CAC indeks kliznuo 0,14 posto u negativni teritorij.

„I dok jenjavanju zabrinutosti, investitori se pokušavaju fokusirati na gospodarske pokazatelje. Općenito, zbivanja u proteklim tjednima procjenjuju relativno pozitivnima. Očekujem da bi nešto optimizma potkraj tjedna moglo unijeti izvješće o zaposlenosti u SAD-u tijekom ožujka“, ističe Keith Bowman, analitičari pri Hargreaves Lansdownu.

Nove bi smjernice investitorima danas mogla dati i objava konačne procjene britanskog bruto domaćeg proizvoda za zadnje lanjsko tromjesečje.

Najveće dobitnice zasad su dionice automobilskih kompanija, čije su cijenu u prosjeku ojačale 0,9 posto. Rezultat je to izvješća koje pokazuje da je prodaja novih komercijalnih vozila u Europskoj uniji u veljači porasla za 16,8 posto na godišnjoj razini.

No, pale su cijene dionica banaka, tako da je STOXX Europe 600 indeks banaka jutros u minusu 0,2 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks danas je zaključio trgovanje s minusom od 0,2 posto, na 9.459 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙