FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ina potvrdila da se protiv Milkovića vodi kazneni postupak

Autor: mvra
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Naftna kompanija Ina potvrdila je da su u toj kompaniji provedene istražne radnje u sklopu kaznenog postupka protiv glavnog izvršnog direktora Ine Bojana Milkovića, koji je po pisanju medija danas uhićen zbog primanja mita dok je bio predsjednik Crosco-a.

Ina u priopćenju navodi da kazneni postupak nije povezan uz poslovanje Ine kao ni poziciju Milkovića kao glavnog izvršnog direktora Ine, koji je na to mjesto imenovan u lipnju 2009.

Naftna kompanija navodi također da će u potpunosti surađivati s mjerodavnim organima i da će osigurati sve potrebne informacije.

"Nadamo se da će se u postupku dokazati neutemeljenosti navoda protiv Milkovića", priopćila je Ina.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec nije želio komentirati taj slučaj već je medije uputio na USKOK u kojem se također nije mogla dobiti potvrda o uhićenju Milkovića.

"Zasad ništa ne možemo komentirati", rekao je Hini glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić.

Na internetskim stranicama Ine navodi se da je Bojan Milković magistrirao menadžment te ima MBA diplomu IEDC – Bledske škole za menadžment iz Slovenije. Diplomirao je strojarstvo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Došao je u Inu iz Crosca gdje je od ožujka 2005. do lipnja 2009. obnašao dužnosti predsjednika Uprave i glavnog izvršnog direktora. Bio je izvršni direktor odgovoran za Croscove industrijske servise, kao i za usluge upravljanja korozijom i otpadom od 1999. do imenovanja za predsjednika.

Od 1996. do 1999. bio je upravitelj pogona održavanja u Croscu. Ranije je bio i šef službe održavanja, šef odjela održavanja te viši inženjer u prethodniku Crosca, unutar hrvatske nacionalne kompanije Ine. U lipnju 2009. imenovan je glavnim izvršnim direktorom i izvršnim direktorom za istraživanje i proizvodnju.

(Hina) xmvr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙