FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnik Afričke unije od zapada traži dijalog o Libiji

Autor: akoz
ADIS ABEBA, 25. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Afrička unija (AU) planira pomoći razgovore kako bi pridonijela dokončanju sukoba u Libiji između vladinih snaga i pobunjenika, rekla je u petak.

"Afrička unija radi na tome da omogući pokretanje dijaloga o reformama između strana uz Libiji kako bi se uklonili korijeni sukoba", rekao je predsjednik komisije AU-a Jean Ping na sastanku u Adis Abebi i dodao da bi taj proces trebao završiti demokratskim izborima.

To je prva izjava AU-a, koji je odbacio svaki oblik strane intervencije u libijskoj krizi, otkako je Vijeće sigurnosti UN-a prošli tjedan uvelo zonu zabrane leta.

"Važno je da se dogovorimo oko takva pristupa kako bismo osigurali trajan mir, sigurnost i demokraciju u LIbiji", rekao je Ping na sastanku kojemu su, među ostalima, nazočili predstavnici vlade libijskog čelnika Moamera Gadafija, oporbe, SAD-a, Francuske i Ujedinjenih naroda.

"Mi na našem sastanku moramo gledati u budućnost i ne smijemo ustrajati na pojedinostima vezanim uz razlike koje su u prošlosti uništavale naše odnose. Moramo biti pragmatični kako bismo identificirali akcije koje možemo zajedno poduzeti", rekao je.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙