FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet ministara iz dva HDZ-a BiH pozdravljaju odluku SIP-a

Autor: zkre
MOSTAR, 24. ožujka 2011. (Hina) - Petorica ministara iz dva HDZ-a BiH izvijestila su kako neće predati ministarske resore kojim upravljaju pozdravljajući odluku Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH koji je osporio imenovanje nove federalne vlasti na zahtjev predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto.

"Smatramo da se primopredaja dužnosti dopremijera Vlade Federacije BiH i ministara financija kao i ostalih ministarstava ne može izvršiti sve dok ovlaštene institucije ne donesu konačnu odluku o prigovorima", navodi se u zajedničkom dopisu Vladi Federacije BiH koju je potpisalo pet hrvatskih ministara iz dva HDZ-a a koji je dostavljen i medijima u Mostaru.

Dodaje se kako je 'imenovanje nove vlade provedeno suprotno ustavu Federacije BiH i Izbornom zakonu BiH'.

Pri tome su ministri naveli i da ih je predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto prije izvijestila da ne napuštaju resore dok se ne završi proces preispitivanja ustavnosti i zakonitosti izbora predsjednika Federacije BiH i nove vlade.

"Nadam se da će svi poštivati odluke državnih institucija te se držati slova zakona i ustava na što smo prigovarali. Odluka SIP-a nam ulijeva nade da će se svi držati Ustava i zakona", rekao je za medije u Mostaru potpredsjednik vlade i ministar financija Vjekoslav Bevanda.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP) nepravomoćnom odlukom donesenom u četvrtak poništilo je prošlotjedni izbor predsjednika i dva dopredsjednika Federacije BiH. SDP BiH zajedno sa strankama potpisnica Platforme izabrao je prošloga tjedna novu vlast isključivši dva HDZ-a za koje je na posljednjim izborima glasovao najveći broj Hrvata.

(Hina) xzkre ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙