FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papinski nuncij u BiH pozvao na prevladavanje krize

Autor: zkre
MOSTAR, 16. ožujka 2011. (Hina) - Papinski izaslanik u Bosni i Hercegovini, nadbiskup Alessandro D'Errico izrazio je u srijedu na misi u Mostaru na zasjedanju biskupske konferencije BiH razumijevanje za strah koji postoji među Hrvatima katolicima zbog političke krize u zemlji pozivajući da kod političara prevlada spremnost za kompromis oko uspostave vlasti.

Na završetku mise u mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve, nuncij D'Errico poručio je da je svjestan da postoji "strah za budućnost, koja dolazi zbog osjetljive političke krize, s kojom se suočava zemlja nakon listopadskih izbora".

Pozvao je sve uključene u proces da se žurno i pravedno riješi politička krize.

Pozvao je i vjernike da se mole za one koji imaju političke odgovornosti da što prije prevlada zdrav razum.

„To znači, da se mogne iznaći, na svim stranama u sporu i kod svih političkih subjekata, hrabrost i odlučnost da se što prije otkrije istinski duh izvorne tradicije Bosne i Hercegovine, koja je u prošlosti bila poznata kao zemlja u kojoj je vladao uzoran sklad među narodima, kulturama i vjerama. Naša nada, naša molitva je da i danas prevlada dijalog i kompromis, za dobrobit naroda i građana Bosne i Hercegovine“, rekao je nadbiskup D'Errico.

Novi krug pregovora o uspostavi vlasti u Bosni i Hercegovini, koji je u srijedu vođen u Sarajevu između dva HDZ-a u BiH, SDP-a BiH i SDA ponovno je završen bez rezultata a glavni prijepor je u tome tko treba sudjelovati u raspodjeli ministarskih mjesta namijenjenih Hrvatima u budućoj vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH. Dva HDZ-a smatraju da sve pozicije trebaju pripasti ovim strankama jer je za njih glasovalo 90 posto hrvatskih birača na posljednjim izborima, dok pak SDP i SDA za koja su u najvećem broju glasovali Bošnjaci inzistiraju da preuzmu po jednu hrvatsku poziciju u vladi Federacije BiH i vijeću ministara.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙