FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri iz dva HDZ-a u vladi Federacije BiH neće predati dužnost?

Autor: rmav
SARAJEVO, 18. ožujka 2011.(Hina) - Ministri iz HDZ Bosne i Hercegovine i HDZ 1990. koji su do sada bili članovi vlade Federacije BiH neće predati dužnost nasljednicima izabranim u četvrtak, najavljeno je u petak iz dvije najveće hrvatske stranke u BiH koje ne sudjeluju u novoizabranoj izvršnoj vlasti Federacije BiH.

Glasnogovornik HDZ 1990. Veso Vegar izjavio je lokalnim medijima kako je dosadašnja predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, koja je članica HDZ BiH, naložila hrvatskim ministrima u ranijoj vladi da ne predaju svoje dužnosti jer novu vlast smatra nezakonitom.

"Primopredaje hrvatskih ministarstava neće biti jer je predsjednica Federacije poslala dopis da ministri ne predaju svoje dužnosti jer su oni prisegnuli da će raditi sukladno zakonu. Oni dakle ne mogu predati dužnost ako je netko na nezakonit način došao do ministarske pozicije", kazao je Vegar.

Novi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić potvrdio je u petak kako očekuje da bi moglo biti "pokušaja opstruiranja" primopredaje vlasti između starih i novih hrvatskih ministara.

"Vjerojatno će biti ministarstava u kojima će ministri pokušati opstruirati primopredaju", kazao je Nikšić novinarima u sjedištu vlade u Sarajevu preuzimajući dužnost od dosadašnjeg premijera Mustafe Mujezinovića.

Nikšić je istaknuo kako se unatoč očekivanim poteškoćama "neće primjenjivati nikakva sila".

"Posao u vladi se ne rješava u uredima, mi ćemo raditi svoj posao i mislim da će sve doći na svoje mjesto", kazao je Nikšić dodajući kako se nova vlada ni prema kome neće ponašati neprijateljski.

Novoizabrani predsjednik Federacije BiH Živko Budimir kazao je pak kako ne želi nagađati hoće li i Borjana Krišto postupiti na isti način na koji to traži od hrvatskih ministara.

"To ćemo vidjeti kada dođe trenutak za primopredaju dužnosti", izjavio je Budimir. Dodao je kako poštuje svačije pravo da u okviru demokratskih metoda izražava neslaganje s nekom politikom ili vlašću. "Nadam se da će to i ostati u demokratskim okvirima", kazao je Budimir.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙