FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Preporod" pozvao članove na prosvjed "večernjakovaca"

Autor: vlar
ZAGREB, 24. ožujka 2011. (Hina) - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod", uz najoštriju osudu postupaka vlasnika koji su doveli do štrajka zaposlenika Večernjeg lista, pozvao je danas sve svoje povjerenike i članove da solidarno sudjeluju u sutrašnjem zagrebačkom prosvjedu "večernjakovaca".

Sramotne su sve izjave predstavnika vlasnika novina da je štrajk zaposlenika Večernjeg lista "neopravdan i nepotreban", ocjenjuje "Preporod" u današnjem priopćenju.

Navode i kako je svako smanjenje plaća u sadašnjim teškim socijalnim prilikama, svako smanje pojedinih materijalnih prava, a napose svako izbjegavanje da se odnosi radnika i poslodavca urede kvalitetnim kolektivnim ugovorom više nego opravdan uvjet za organiziranje štrajka.

Najoštrije se osuđuje i zaključavanje vrata zaposlenicima koji su u štrajku, uz ocjenu da su "fizičkim onemogućavanjem ulaska u zgradu 'Večernjaka' predstavnici vlasnika besprizorno omalovažili i obezvrijedili vrijednosti rada generacija 'Večernjakovih' radnika kojim je stvorena 'vrijednost'", a koja je, kažu, sumnjivom privatizacijom radnicima omogućila tek preživljavanje, a vlasnicima enormnu zaradu.

Uz poziv na solidarnost s "večernjakovcima", sindikat "Preporod" upozorava kako je nakon Glasa Istre, Radija 101 i Večernjeg lista, samo pitanje dana kada će se u sličnom položaju naći novinari nekog drugog radija, televizije ili novina.

Samo međusobna novinarska i sindikalna solidarnost jamči uspjeh u neravnopravnoj borbi beskrupuloznih vlasnika i radnika, ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik "Preporoda" Željko Stipić.

(Hina) xpp/xvl yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙