FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština: na znanje primila Izvješće gradonačelnika

Autor: nkot
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom glasova su primili na znanje Izvješće zagrebačkog gradonačelnika od 1. srpnja do 31. prosinca 2010.

Margareta Mađerić (uime Kluba zastupnika HDZ-a i HSS-a) rekla je da te stranke neće glasovati o Izvješću, jer ne žele da se o njemu da samo mišljenje, već da ga se prihvati ili odbaci kao politički dokument.

Tijekom rasprave zastupnici vladajuće većine i oporbe upozoravali su da je izvješće nekonzistentno i ne ocrtava pravo stanje.

Davor Bernardić (SDP) upozorio je kako građani u Zagrebu i Hrvatskoj sve teže žive pa je stoga razumljiv i bunt građana koji se prelio na ulicu

"Nema najave da će biti bolje u rastućoj nezaposlenosti i da će ljudi koji su dobili plaću dobiti je idući mjesec", kazao je dodavši kako mjere koje idu za gašenjem požara ne mogu dati konkretne rezultate.

"Izvješće djeluje poput vožnje sobnim biciklom. Puno je napora uloženo, stalno se pedalira a nikamo ne stiže", kazao je Bernardić.

Istaknuo je kako građanima treba reći realnost, da iduće godine neće biti bolje, ali da će biti bolje ukoliko promijenimo okolnosti.

Tatjana Holjevac (Klubovi SDP-a, HSU-a i Nezavisna lista Tatjane Holjevac) upozorila je na potrebu bolje koordinacije među uredima, jer "ne može svako raditi po svom". Smatra i kako treba definirati strateške dokumente za Zagreb i u suradnji s državom i EU pripremiti projekte (gospodarenje otpadom, promet i sl).

Danira Bilić (HDZ) najvećim problemom ocijenila je komunikaciju između Grada Zagreba tj. gradonačelnika Milana Bandića i Zagrebačkog holdinga, a što se vidi i u izviješćima o radu gradonačelnika te o stanju imovine.

Jurica Meić (SDP) kazao je da gradonačelnik Bandić nigdje nije obrazložio iz kojih razloga nije naplatio 1,6 milijardi kuna s osnova komunalnih doprinosa, zakupa poslovnih prostora, spomeničke rente i sl. "Ništa niste napravili po tom problemu", rekao je dodavši da bi recesija tada u Zagrebu bila manja.

Iako je na dnevnom redu 26 točaka, zastupnici su do sada završili raspravu samo o prvoj.

(Hina) xtdel/xbma yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙