FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ove godine uz obalu bilo 1096 požara, lani 165

Autor: hspa
KONAVLE, 23. ožujka 2011. (Hina) - Glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin izvijestio je danas da je ove godine uz obalu bilo 1096 požara kojima je zahvaćeno više od 9700 hektara površine, što iziskuje velike materijalne troškove, a u istom razdoblju prošle godne bilo je 165 požara kojima je zahvaćeno 695 hektara površine.

"Također, do sada je u ovoj godini bila 41 intervencija zračnih snaga, a u istom razdoblju prošle godine tek dvije", rekao je Jurin na radnom sastanku o pripremama za protupožarnu sezonu na kojem su sudjelovali i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut, pomoćnik ravnatelja Cvjetko Obradović te zapovjednici JVP-a Dubrovačko-neretvanske županije sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Stjepanom Simovićem na čelu.

Ravnatelj DUZS-a Damir Trut posebice je istaknuo suradnju s kolegama iz BiH u pripremi protupožarne sezone te je za travanj najavio i zajednički sastanak na kojem će biti riječi o konkretnoj suradnji. Dodao je da se na području Dubrovačko-neretvanske županije svake godine dislocira šest posebnih postrojba, i to na Prevlaci, Mljetu, Pelješcu, Korčuli, Lastovu te gradu Dubrovniku radi pojačavanja domaćih vatrogasnih snaga.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović naglasio je da su sve prošlogodišnje intervencije odrađene dobro, a na području Dubrovačko-neretvanske županije bilo je više od 390 požara sa samo šest intervencija zračnih snaga. Dodao je da su svi požari ugašeni "u vrlo kratkom vremenu" te izrazio nadu da će ova protupožarna sezona biti jednako uspješna kao prošla.

Na sastanku je zaključeno kako se zadaće iz vladina programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara za 2011. godinu ispunjavaju "predviđenom dinamikom i u utvrđenim rokovima". Nastavljaju se preventivne mjere i inspekcijski nadzori kako bi se osigurala puna priprema sustava vatrogastva i cjelokupni sustav zaštite i spašavanja za protupožarnu sezonu, rečeno je na sastanku.

(Hina) xhspa yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙