FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi: strane sile bit će poražene

Autor: dvla
TRIPOLI, 23. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Libijski čelnik Moamer Gadafi rekao je u televizijskom obraćanju u utorak navečer da će strane sile koje predvode napade na njegove snage biti poražene, te dodao da neće napustiti svoje sjedište u Tripoliju.

"Nećemo se predati ... porazit ćemo ih. Spremni smo se boriti, bez obzira na to hoće li rat trajati kratko ili dugo", rekao je Gadafi u obraćanju koje je prenosila državna televizija. "Na kraju ćemo pobijediti", rekao je Gadafi.

Stranim novinarima rečeno je da se libijski čelnik iz svog sjedišta u Tripoliju obratio svojim pristašama koji su sastavili živi štit oko njegova kompleksa u libijskom glavnom gradu.

"Ostajem ovdje, moj dom je ovdje, ostajem u svome šatoru", rekao je svojim pristašama koji su mahali zelenim zastavama.

Riječ je o prvom Gadafijevu pojavljivanju u javnosti od 15. ožujka, premda je u međuvremenu davao intervjue, a vlada je objavljivala njegove snimljene audio poruke. Libijski vođa se osvrnuo i na međunarodne zračne napade protiv njegovih snaga.

"Posvuda su prosvjedi protiv tih neopravdanih napada kojima se krši povelja UN-a. Provodi ih skupina fašista koja će završiti u ropotarnici povijesti", rekao je Gadafi.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙