FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijski dužnosnici: napadnuta vojna mornarička postrojenja

Autor: akoz
TRIPOLI, 22. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - U zapadnjačkim zračnim udarima tijekom noći pogođen je vojno-pomorski kompleks istočno od libijske prijestolnice i uništeno je nekoliko vojnih vozila, rekli su u utorak libijski dužnosnici.

Dopisnik agencije Reuters, kojega su libijski dužnosnici odveli na lokaciju, vidio je četiri uništena vozila sovjetske proizvodnje za lansiranje raketa. Vozila su bila parkirana unutar zgrade čiji se krov urušio. Nije izgledalo da su na vozilima bile rakete ali su u kutu zgrade bile dvije netaknute, rekao je izvjestitelj.

Libijski dužnosnici su rekli da je postrojenje korišteno samo za obuku, a na pitanje o vozilima i raketama odgovorili su kako su i oni bili za obuku. Dužnosnici su rekli da je kompleks na obali pogođen sa šest raketa i jednom bombom i da u napadu nitko nije stradao. "Znali smo da je ovo mjesto potencijalna meta tako da smo dobili upozorenje i evakuirali mjesto. Niti jedan brod nije pogođen ali bi mogao biti sutra", rekao je pomorski časnik kapetan Abdul Bast.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙