FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Bjelovarskome sajmu 400 izlagača iz desetak zemalja

Autor: turk
BJELOVAR , 22. ožujka 2011. (Hina) - Na 14. proljetnome međunarodnome bjelovarskom sajmu, koji će biti u znaku poljoprivredne mehanizacije, na sajamskom prostoru u Gudovcu od 25. do 27. ožujka sudjelovat će gotovo 400 izlagača iz svih hrvatskih krajeva te iz desetak europskih zemalja.

Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj rekao je na današnjoj konferenciji za novinare će ovaj proljetni sajam biti drugi po veličini u usporedbi s prethodnim proljetnim sajmovima, budući je najveći po broju izlagača i izložbenim površinama bio 2009. godine. Napomenuo je kako se izlagačima izašlo u susret s deset posto popusta na izložbene prostore rezerviraju li mjesto i za jesenski sajam, a dobili su dodatnih deset posto popusta uz ugovor na pet godina.

Posebno će mjesto u sklopu proljetnoga sajma dobiti poljoprivredna mehanizacija, oprema i alati.

Sudjelovat će i veliki broj cvjećara i rasadničara, bit će ponuđene visokovrijedne sadnice voćaka, kao i repromaterijal za proljetnu sjetvu.

U tri dana održat će se mnoga stručna predavanja, izložba konja, revija zaprega i tradicionalna aukcija oko 50 rasplodnih junica.

Poljoprivrednicima u nabavi pomažu i grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija, vlasnici Bjelovarskoga sajma. Grad će na aukciji subvencionirati nabavu junica s 1500 kuna, i to najviše dvije junice po obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu. Toliko će subvencionirati i županija, koja će sudjelovati i u kreditiranju kupnje junica tako da će za krajnjega korisnika kamata biti 4,5 posto, a ostatak će ona platiti.

U sklopu sajma održat će se i Sajam vježbeničkih tvrtki u suradnji s bjelovarskom Ekonomskom i birotehničkom školom. Sudjelovat će 50 tvrtaka iz svih krajeva Hrvatske, a riječ je o projektu u sklopu IPA projekta Europske unije.

(Hina) xturk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙