FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko poslovno izaslanstvo u Kragujevcu

Autor: ssai
BEOGRAD, 16. ožujka 2011. (Hina) - Skupina od 23 hrvatska gospodarstvenika, predstavnika srbijanskih tvrtaka u hrvatskom vlasništvu, predvođeni hrvatskim veleposlanikom u Beogradu Željkom Kuprešakom, u srijedu se u Kragujevcu sastalo s predstavnicima regionalne gospodarske komore u tome gradu.

Na sastanku je bilo riječi o gospodarskoj suradnji, a jedna od tema sastanka bila je i to kako bi se hrvatske tvrtke mogle uključiti u proizvodnju automobila u Kragujevcu.

“Razgovarali smo o svim čimbenicima zajedničkog nastupa na trećim tržištima, o zajedničkoj trgovini, o tome na koji način bi se hrvatske tvrtke mogle uključiti u taj veliki projekt proizvodnje automobila u Kragujevcu“, objasnio je Kuprešak u izjavi za Hinu.

Podsjetivši kako su hrvatski proizvođači prošle godine sudjelovali na sajmu automobilskih dijelova u Kragujevcu, dodao je kako se njihovo sudjelovanje očekuje i na ovogodišnjem sajmu u svibnju.

Dosta hrvatskih tvrtaka izlaže na sajmu kamena u Kragujevcu, što znači da nastavljamo suradnju, dodao je Kuprešak.

Ravnatelj ureda Hrvatske gospodarske komore u Beogradu Goran Masnec objasnio je kako je sastanak u srijedu bio sedmi u nizu sastanaka s predstavnicima regionalnih gospodarskih komora u Srbiji. Na sastanku je, po njegovim riječima, sudjelovalo najveće izaslanstvo do sada, u kojem su bili predstavnici 23 tvrtaka, među kojima i najpoznatije poput Badela, Ine, "Končara", Croatia osiguranja i druge.

“Prošle smo godine prvi put bili na sajmu automobilskih komponenata, a i ove godine kanimo doći ako u nas bude interesa. Bitno je da Fiat gradi tvornicu i sa njim dolaze njegovi dobavljači. Na tom sajmu bi trebali bi biti organizirani razgovori između potencijalnih proizvođača opreme, koji bi isporučivali opreme za svoje dobavljače“, istaknuo je Masnec.

Sastanak je održan uoči sajma kamena u Kragujevcu od 17. do 20. ožujka.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙