FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: potražnja ostala dijelom nepodmirena

Autor: scvi
ZAGREB, 22. ožujka 2011. (Hina) - Na Tržištu novca danas je potražnja ostala većim dijelom nepodmirena i to zbog vrlo niske kamatne stope, po kojoj kreditori nisu htjeli odobravati pozajmice.

Danas je prijavljeno 89,1 milijun kuna potražnje, što je svega 1,44 posto manje nego jučer.

Istodobno, ponuda je uvećana oko 11 posto, na 189,1 milijun kuna.

Većinu prometa činile su prekonoćne pozajmice, kojih je ugovoreno 27,1 milijun kuna, po kamatnoj stopi od 0,37 posto, odnosno 0,03 postotna boda više nego jučer.

Ugovoreno je i 12 milijuna kuna pozajmica na rok od tjedan, pri čemu je kamatna stopa pala s jučerašnjih 1,43 na 1,38 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 39,1 milijun kuna, a prosječna kamatna stopa je iznosila 0,68 posto, što je 0,18 postotnih bodova više nego jučer.

„Ponuda kuna na Tržištu novca tek je nešto viša od jučerašnje, dok je potražnja za kunama gotovo ista. Kao i prethodnih dana, potražnja nije u potpunosti podmirena zbog vrlo niske kamatne stope. Prosječna dnevna kamatna stopa danas je bila 0,68 posto, i viša je za 36,13 posto u odnosu na dan ranije zbog ugovorenih ročnih pozajmica“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙