FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: pad potražnje na kraju tjedna

Autor: scvi
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Na Tržištu novca danas je potražnja smanjena za otprilike 31 posto, no ponovno nije u potpunosti podmirena i to zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica.

Danas je prijavljeno 87 milijuna kuna potražnje, što je oko 31 posto manje nego jučer.

Istodobno, ponuda je smanjena 10 posto, na 167 milijuna kuna.

Većinu prometa činile su prekonoćne pozajmice, kojih je ugovoreno 22 milijuna kuna, po kamatnoj stopi od 0,69 posto, odnosno 0,15 postotnih bodova više nego jučer.

Ugovoreno je i 10 milijuna kuna pozajmica na rok od dva tjedna, pri čemu je kamatna stopa skočila s jučerašnjih 0,7 na 1,65 posto.

Odobreno je i 5 milijuna kuna pozajmica s rokom vraćanja za tjedan dana, dok je prosječna kamatna stopa uvećana s jučerašnjih 0,78 na 1,3 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 37 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa je iznosila 1,03 posto, što je 0,31 postotni bod više nego jučer.

„Posljednjeg radnog dana u ovome tjednu, u trgovanju na Tržištu novca, potražnja za kratkoročnim pozajmicama se smanjila u odnosu na dan ranije. Također je i u ponudi bilo manje slobodnih kuna, no unatoč smanjenoj potražnji ista nije u cijelosti podmirena zbog iskorištenosti limita potencijalnih kreditora prema tražiocima pozajmica“, navodi se u priopćenju Tržišta novca.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙