FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mustafa Cerić poziva na zaštitu civila u Libiji

Autor: rmav
SARAJEVO, 20. ožujka 2011. (Hina) - Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pozvao je u nedjelju na zaštitu civila u Libiji od daljeg stradanja, a režim Moamera Gadafija istodobno je neizravno kritizirao sugerirajući kako ustraje na pogreškama po cijenu stradanja vlastita naroda.

U izjavi reis-ul-uleme Cerića koju je prenijela Muslimanska informativna agencija BiH MINA stoji kako poglavar Islamske zajednice u BiH izražava žaljenje zbog toga što je došlo do vojne intervencije u Libiji jer to može imati posljedice po mir i sigurnost ne samo na sjeveru Afrike i na Mediteranu nego i u cijelom svijetu.

"Pozivam moćnu međunarodnu vojnu silu da odmah i bezuvjetno prekine vojna djelovanja koja mogu prouzročiti smrt civila", izjavio je Cerić objašnjavajući kako se zalaže za dijalog i međusobno povjerenje među Libijcima jer u međusobnom sukobu svi oni gube.

"Također pozivam sve odgovorne osobe i institucije u Libiji da objave opći oprost i odmah pristupe međusobnim pregovorima za spas zemlje i naroda... Nije sramota priznati vlastitu pogrešku i pokajati se pred Bogom i narodom već je sramota ustrajati na pogreškama po cijenu stradanja vlastita naroda", stoji u Cerićevoj izjavi.

(Hina) xrmav ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙