FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaštelanski staklenici o svojoj privatizaciji

Autor: tper
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Uprava Kaštelanskih staklenika obavijestila je Zagrebačku burzu kako ne raspolažu nikakvim novim materijalnim činjenicama u vezi tijeka privatizacije te tvrtke već da imaju saznanje da je Vlada na jučerašnjoj sjednici donijela odluku kojom se zadužuje Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) da raspiše javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica Kaštelanskih staklenika.

Očitovanje te tvrtke, na upit Burze, uslijedilo je nakon što je dionica Kaštelanskih staklenika dopodne neko vrijeme bila u blokadi zbog skoka cijene za više od 27 posto.

Iz te tvrtke navode da će temeljem odluke Vlade početna cijena za 75,63 posto temeljnog kapitala Kaštelanskih staklenika biti 601 milijun kuna, a budući vlasnik morat će se obvezati na zadržavanje osnovne djelatnosti, zadržavanje radnika na rok od godine dana, dostavljanje petogodišnjeg poslovnog plana i programa ulaganja te preuzimanje obveze da neće prodati niti opteretiti nekretnine ni dionice tvrtke bez prethodne suglasnosti HFP-a u roku od jedne godine.

Budući vlasnik također se mora obvezati da nekretnine na kojima će vršiti ulaganje neće prodati do ispunjenja obveza iz programa ulaganja, navodi se u očitovanju Uprave Kaštelanskih staklenika.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙