FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medni dani u Pazinu

Autor: dspo
PAZIN, 25. veljače 2011.(Hina) - U Pazinu su danas svečano otvoreni "Dani meda" na kojima ove godine sudjeluje više od 60 pčelara i proizvođača opreme za pčelarstvo iz cijele Hrvatske .

Medni dani, kako ih je nazvao pazinski gradonačelnik Renatio Krulčić, privukli su nekoliko stotina djece iz vrtića i osnovnih škola, a do sutra će izložbu posjetiti još tisuću mališana.

"Time 'Dani meda' postaju najveća škola o medu i pčelama, što je i namjera organizatora, odnosno udruge 'Lipa' i grada Pazina", istaknuo je gradonačelnik Krulčić. Zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić prihvatio je prijedlog te udruge da se Pazin proglasi gradom meda.

Ove se godine ta dvodnevna izložba održava u povodu 30. obljetnice osnutka udruge pčelara "Lipa" i 100. obljetnice utemeljenja prvoga pčelarskog društva u Istri. Organizatori su se stoga, kako je istaknuo predsjednike "Lipe" Ranko Anđelini, "počastili pazinskom mednom žlicom".

Ta žlica je i ulaznica koja se može kupiti na ulazu u spomen-dom u kojem se održava izložba, a njome posjetitelji cijeli dan mogu kušati med.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙